Theorie-examen

Rijschool Niessen kan u uiteraard ook helpen met de voorbereiding op het theorie examen.

Het kan een voordeel zijn om een theoriecursus te volgen vóór u met uw rijlessen begint. Op die manier kent u al veel van de verkeersregels en zal het rijden in de praktijk gemakkelijker gaan.

Praktijk examen

Het rijexamen bestaat uit een praktisch gedeelte na het theorie examen. Om het praktisch examen te kunnen doen, moet u geslaagd zijn voor het theorie examen. Het praktijkexamen wordt evenals het theorie-examen afgelegd bij het CBR. U rijdt in dezelfde auto als tijdens de lessen.

Niessen 20
Niessen 17

Tussentijds examen

Dit is een proefexamen dat u kunt afleggen als u ongeveer op driekwart van uw rijopleiding bent. Het verloopt precies als het echte rijexamen. Ook is er een examinator aanwezig die uw rijvaardigheid toetst. Na afloop krijgt u een adviesformulier, waarop u precies kunt zien aan welke onderdelen u nog moet werken.

Het grote voordeel van het tussentijds examen is, dat u vrijstelling kunt krijgen voor bijzondere manoeuvres zoals parkeren en stoppen. Doet u deze manoeuvres correct tijdens het tussentijds examen, dan hoeft u deze dus niet meer te doen tijdens het echte rijexamen.